VERTEX

Történetünk   Élt velünk egy csodálatos ember. Egy olyan elhivatott, szakmáját imádó cukrász, aki örökül hagyta ránk a marcipán szeretetét. Ezt...

A kávézó

Mi jut eszébe, amikor egy kávézóra gondol? A kávégép szisszenő zaja, a csészék csilingelése, halk beszélgetés a szomszéd asztaltól, és az a semmivel össze nem téveszthető illat. Ez mind megvan nálunk, és még valami olyasmi, amire minden vendég vágyakozik. A szeretet. Mert mi szeretjük a kávézónkat. A kollegáink szeretnek itt dolgozni, büszkék vagyunk a kávénkra, a süteményeinkre és arra, hogy a Szabó marcipán családi hangulatából minden egyes vendégünk magával visz valamit. Egy élményt, amely örökre elkíséri.

Üljön le nálunk, tavasztól őszig a teraszon, télen a kellemesen meleg kávézóban, és szemlélje a Vár és a Halászbástya nyüzsgő világát a béke szigetéről.

Válogasson meleg és hideg italaink, ínycsiklandozó süteményeink között.

Ha betér hozzánk, látni fogja, hogy nálunk nincs szükség különösebb dekorációra. A munkánk, a kollegáink művészete maga az édes enteriőr. A falainkon nem csak a művészi igényességgel készített marcipán alkotások díszítenek, de ott sorakoznak azok a mini műalkotások, amelyek talán pont az Ön családi ünnepének fényét emelik majd egy torta tetején.

Válogasson marcipán figuráink, desszertjeink, különlegességeink között. Aztán már csak egy ajtó választja el attól, hogy feltáruljanak Ön előtt a marcipánművészet remekei. A múzeumba lépve – amely a kávézóból is megközelíthető – hirtelen nem is tudjuk, hol vagyunk. A különböző stílusú alkotások művészi összevisszasága azonnal egységbe kerül, amint megtudják a látogatóink: itt minden marcipánból és cukorból készült! Jól megférnek egymás mellett Magyarország híres épületei, történelmünk nagyjainak arcképe – de itt kap helyet gigantikus esküvői torta éppúgy, mint korunk színészeinek festett portréja. Nagyon különböző mégis egységes – hiszen itt minden édes, és ehető.