VERTEX

Történetünk   Élt velünk egy csodálatos ember. Egy olyan elhivatott, szakmáját imádó cukrász, aki örökül hagyta ránk a marcipán szeretetét. Ezt...

Tisztelt látogatóink! Múzeumunk bizonytalan ideig zárva tart. Megértésüket köszönjük!

 

Múzeum

A marcipán alkotni hív. A kézbe fogott massza szinte azonnal életre kel, ki golyócskát, ki kiscicát, ki emberkét formáz belőle. Újra éljük gyerekkorunkat, az gondtalan, szórakoztató alkotást.

Vannak azonban olyan kollegáink, és Marcipán Múzeum megálmodója, Szabó Károly – aki sajnos már csak kezei munkájával és szellemiségével lehet jelen közöttünk – akik továbbgondolták, tovább is fejlesztették a gyerekkori „gyurmázást”. Mesterségül választották ezt a tradícionális, évszázados múlttal rendelkező hivatást.

Ha ellátogat a Szabó Marcipán Múzeumba, láthatja, hogy itt még a képzelet sem szab határt! Látogatóink is gyakran ámuldoznak, szeretnék megfogni, kézzel tapintani amit ésszel nehéz felfogni: itt minden cukorból, marcipánból készült! Híres magyar épületek, híres történelmi alakok éppúgy megférnek itt, mint egy-egy ismert magyar vagy világhíres mese kiragadott jelenetei. Látogasson el, és nem fog hinni a szemének! Életre kelt a marcipán!